Bra att veta  A-Ö

Ankomst/avresa
Incheckning sker från kl. 15.00. Om ni checkar in utöver receptinens öppettider hittar ni ett kuvert med ert namn i postlådan utanför receptionen. NI behöver ej meddela oss om detta.  OBS! Om ni inte betalt ert boende innan ankomst måste incheckning ske innan recep­tionen stänger.

Utcheckning sker kl. 12.00 för alla boendeformer. Undantag görs bara under lågsäsong och efter överenskommelse med receptionen. Om du checkar ut för sent så debiteras du för ytterligare ett dygn.

Bad och strand
Campingen ligger precis utmed en barnvänlig strand, och det finns en handikappvänlig träspång från parkeringen ner till stranden.

Barnklubb
Vår barnklubb tar hand om barnen under de anordnade aktiviteterna som sker på campingen. Vatten-krig, skattjakt, minigolfturneringar, pyssel, hoppborgar med mera.

Bokning av tvättstuga
Tvättstugan kan bokas under hela säsongen. För 40 kr hyr du en tvättmaskin och en torktumlare i 2 timmar. Bokningen görs i receptionen och tvättstugan finns på baksidan av receptionsbyggnaden.

Bollspel
Får endast ske på anvisad plats utanför campingen. Boll-lekar mellan husvagnarna är förbjudet.

Bommen
Stängd kl. 23:00-07:00. Ut kommer du alltid men planerar du att återvända till campingen dessa tider så ta med dig bomkortet som fungerar som nyckel.

Borttappat eller skadat
Campingen ansvarar inte för skador på eller förlust av gästernas ägodelar. Åverkan på befintliga byggnader, ledningar, mark eller andra gästers ägodelar ersätts av gästen. Borttappade kort/armband/nycklar debiteras.

Brandsläckare
Finns fördelade på området. Det är aldrig mer än 50 meter till närmsta brandsläckare. De är utmärkta med gula prickar på campingkartan. Vi uppmanar alla våra gäster att ha brandsläckare, brandfilt och brandvarnare i sin husvagn/husbil.

Buss
Tidtabell hittar du på www.hlt.se eller i receptionen. Närmaste hållplats heter “Hansagård”.

Cykel
Cyklar finns att hyra i receptionen. Mycket bra cykelvägar från campingen till centrum och till Vallarna.

Duschkort
Vid incheckning får ni ett duschkort som ni laddar med valfritt belopp, och som ni använder som betalning för duschar. Detta är personligt och kopplat till er bokning. Kortet är giltigt under perioden ni är incheckade på campingen och skall lämnas tillbaka vid utcheckning.

Fiske
Fiske i havet är fritt, annars krävs fiskekort. Nere vid piren nappar det bra sägs det! Krabbfiske på Bastuholmen är ett måste, och ett tips är att agna med musslor!

GPS
Latitud 57.073169 Longitud 12.282157

Grillning
Grillar gör man endast i grillar. Öppen eld på marken är förbjudet. Ha alltid en kanna vatten i närheten! Kärl avsedda för grillkol finns vid återvinningen.

Gräsklippare
Finns att låna bakom receptionen.

Handikapp
Handikappvänlig dusch & toalett finns i 2 servicebyggnader (se karta). Stuga 1 och 13 är handikappvänliga stugor.

Hjärtstartare
Finns i receptionen. Flera i personalen har utbildning i användning av hjärtstartare.

Husdjur
Hunddusch finns vid nedre servicebyggnaden och kostar 5 kr/5 minuter. I stugorna 1, 2, 8, 10, 11 och 12 är husdjur välkomna.

Internet
För att få tillgång till vårt trådlösa nätverk, som fungerar över större delar av anläggningen måste man logga in på WiFi ”Hansagårds camping”, gå in på din webbläsare och godkänna villkoren för användning.

Jourtelefon
Dygnet runt för AKUTA ärenden. Nås på campingnumret 0346 - 169 44

Kompost
Anläggningen har separat kompost för campingens gäster där större grenar separeras från övrig kompost. Redskap såsom gräsklippare, krattor, spadar och skottkärror finns att låna kostnadsfritt och finns på baksidan av receptionen.

Kortbetalning
Det går bra att betala med kort i butiken, receptionen och restaurangen.

Lakan
Kan hyras till vid bokning.

Lekplats, boulebana och fotbollsplan
Se karta. Bouleklot, racket och pingisbollar finns att låna i receptionen. Pingisbord finns i lekrummet i nedre delen av receptionshuset.

Motortrafik
För allas trevnad ber vi er minska motortrafiken på området. Maxhastighet 10/kmh. Motortrafik är förbjuden kl. 23:00-07:00.

Ordning
Lugn och ordning skall råda hela dygnet men mellan kl. 00:00-07:00 skall det vara tyst på anläggningen. Blir man störd nattetid skall man alltid kontakta receptionen. Även om de flesta campinggäster uppträder hänsynsfullt så kan campingledningen tvingas vidta åtgärder mot gäster som inte respekterar ordningsregler. Campingledningen, nattvakt eller polis har rätt att avvisa gäster vid grova överträdelser.

Parkering
Finns utmärkt på kartan. Max en bil ska stå på varje uthyrd plats. Fullt? Det är ok att stå på ängen vid rondellen.

Polis
Närmsta polisstation finns i Falkenberg centrum. Vid mindre akuta ärenden ring 114 14.077 - 114 14 00

Post
Närmsta postlåda finns vid ICA Skrea 1 km i riktning mot centrum.

Adress: Hansagård Camping & Resort
Hansagårdsvägen 11
311 43  Falkenberg.
(Skriv även tomt-/stugnummer).

Servicehus
Våra servicehus är öppna dygnet runt med undantag för kök/disk som stänger kl 23.00. På kartan ser du vad som finns vid de olika husen.

Sjukvårdsupplysning
Fri sjukvårdsupplysning dygnet runt på tel. 1177.

SOS
Ring 112 In case of emergency call 112.

Sophantering
Hos oss kan ni slänga hushållssopor, wellpapp, plast, aluminium, batteri och glödlampor. Vänligen tänk på miljön och de som arbetar med att hantera soporna, så sortera rätt! Grovsopor får absolut inte slängas i eller runt våra sopstationer.  Kontakta receptionen för mer info.

Taxi
Ring 0340-144 00

TV-rum
Tv finns i nedre servicebyggnaden.

Utegym
Utegymmet får användas gratis av alla och är öppet samma tider som receptionen.

Vattenposter
Finns fördelade på hela campingområdet. De är markerade med blåa prickar på campingkartan.

Åldersgräns
På campingen måste man vara 25 år för att checka in. Detta gäller alla i sällskapet. Är man minderårig måste man ha en ansvarig vuxen med på plats.

Säkerhet och regler för brand och el

För att förhindra en snabb spridning vid ev. brand, ska ett säkerhetsavstånd på 4 meter hållas mellan campingenheterna. Passager får inte blockeras då dessa är till för utryckningsfordon. För framkomlighetens skull är det endast tillåtet att ha en bil/campingplats inne på området. Alla vagnar och husvagnar backas in på platsen. Alla vagnar ska placeras med draget utåt mot vägen. På hörntomter skall draget peka i samma riktning som övriga vagnar på din gata.

Campingen ansvarar för att elstolpen fungerar. Att få elen till vagnen är gästens ansvar. Det är alltid gästens ansvar att elektrisk utrustning är i säkert skick, utrustning är CE-märkt och att alla kablar är hela. För att få utnyttja eluttagen hos oss så måste du ha godkänd utrustning, vilket innebär bland annat att kabel mellan stolpe och husvagn ska ha en kabelarea på minst 2,5 mm2.

Vid brand agera så här:
Rädda – Larma – Släck Brandredskap finns utmärkta på kartan.