Att göra

Falkenberg - en pärla på västkusten

Camping i Falkenberg på en av västkustens små pärlor. Med fina badstränder och sitt stora utbud av evenemang finns här något för alla! Här finns många entreprenörer som brinner för bra mat, och staden är prisad som en hel destination full av matupplevelser av White Guide.

Falkenberg är också känt för alla sina evenemang som exempelvis Wings & Wheels, Allsång på Vallarna med sina folkkära artister och Gekås Ullared med miljoner besökare varje år.

Full fart
För dig som önskar full fart finns skatepark, paddla kanot, utegym, pantourpark, tennis, golf, äventyrspark, ja listan kan göras hur lång som helst!

Naturens under
Vill du ha naturupplevelser är området rik på vacker natur med sandiga kuster med salta vindar, men också djupa och trolska skogar.

 Ett paradis för fågelskådaren då långa sträckor av kusten består av betade strandängar. Flera kända cykel- och vandringslederleder med trevliga stopp att utforska längs vägen

När till allt
Det är nära till Ullared, Liseberg och Köpenhamn. Och det finns många mysiga ställen för dagsutflykter.

Bad och stränder
Falkenberg är känt för sina fina badstränder, och Skrea strand är en av Hallands finaste och populäraste stränder. En 2 km lång sandstrand med höga sanddyner hela vägen. Här hittar du den kända badbryggan som är 250 meter lång och har handikappramp. 

Söder om Skrea strand ligger Skrea Näs, ett område med små sandiga badvikar inklämda mellan klippiga uddar. I Olofsbo och Glommen finns fina badstränder för dig som vill ha det lite lugnare.

FBG tipsar


Vi söker alla efter sanna upplevelser, sånt som har den där rätta känslan och är äkta. Det lovar vi att du hittar i Falkenberg. Här ger vi dig russinen i kakan och berättar om människor, besöksmål och verksamheter som kan få dig att känna och uppleva med alla sinnen. Konserter, teaterföreställningar, matcher och utställningar. Listan över vad som händer i Falkenberg kan göras hur lång som helst. Vi har samlat några av de platser du inte får missa vid ditt besök.

www.falkenberg.se/fbg-tipsar

www.falkenberg.seVid White Guide-galan
den 5 mars utsågs Falkenberg till vinnare i kategorin ”Årets värt en resa”, och som första destination någonsin kammade Falkenberg hem en av utmärkelserna. Och det är inte så konstigt, för här finns passionen, kunskapen och värdskapet. Motiveringen lyder: "För att ha skapat en grogrund för entusiastiska matentreprenörer att utveckla en kreativitet som gjort staden till en spännande svensk restaurang-destination”.

Varmt välkommen till Falkenberg!

Bilder

Säsongs-camping